top of page

"Rominimal" Minimüzikhol'ü devralıyor!



"The Romanian sound” veya “rominimal”, son günlerde çokça tanınan bir terim, bir müzik tarzı. Aslında Romen yerel DJ'lerinin yeraltı minimal teknosuna verdiği cevap. Bu epik tür yalnızca kendi alt türünü oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda küresel bir tür haline geldi. Bu türü tanımlamaya çalışırsak basit, ama sadeliği ile karmaşık diyebiliriz. Daha iyi anlamak için Minimüzikhol'de gerçekleşecek etkinliklere davetlisiniz.




Türün öncüleri arasında yer alanlar ise Romen Dj'ler Rhadoo, Inspirescu, Raresh. Topluca RPR Soundsystem olarak biliniyorlar. Rominimal'e ilk destek ise, 2007 yılında tekno sanatçısı Ricardo Villalobos'dan geldi. Bu sayede Rominimal, Petre Inspirescu ve Rhadoo ile birlikte Ibiza aracılığıyla ülkeye yeni müzikler getirerek topluluk içinde şekillendi.





Ricardo Villalobos 14 Eylül'de 10 yılı aşkın özlemin sonunda İstanbul'da! Biletler için tıklayın.


3 ve 24 Ağustos'ta Minimüzikhol "Rominimal"i İstanbul'a taşıyor. Romanya'dan Mini ailesine katılacak olan Lizz, Haokah (live) ve Priku, Rominimal tarzlarını yansıtmak üzere Minimüzikhol'de olacaklar.


Rominimal'e türüne ait, Priku'nun çeşitli festival ve kulüplerde setlerinde yer verdiği özel parçaları aşağıdan dinleyebilirsiniz.



Priku at Sunwaves 17 | 03.05.2015











Priku at Club Guesthouse | 05.04.2015











Priku at Sunwaves 16











Priku at Sunwaves 16











Priku at All Inn Records Showcase Budapest | 08.03.2014
















0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page